Wednesday, May 11, 2011

Menu Sihat - Hidangan Pengantin

dlm pkl 1 petang tadi, ada discussion dengan peserta-peserta pertandingan masak- Hafiz, Aqilah dan Amirah. Kengkawan diorang yang lain pun ada join sama, tolong bagi idea. Perbincangan berkisar tentang menu yang menepati syarat pertandingan , setting meja hidangan dan agihan tugas.Tahun ni berbeza sikit dengan tahun sebelum ni. saya tak pernah lagi buat hidangan pengantin, jadi agak mencabar la jugak nak cari menu yg sesuai terutama setting meja-macamana nak buat ye. Cadangnya nak buat macam pelamin. tak sure ok ke tak.lepas tu terpikir lak, hidangan pengantin tu kan ada banyak stail , stail melayu ada, cina ada , india ada, macam-macam lagilah. bukan terhad kpd hidangan melayu je.kalau masuk pertandingan, kenala cari something yg totally different dr yg lain,kan.
saya ada masa lebih kurang seminggu untuk submit borang masuk bertanding. pertandingan tu pun ada masa dalam sebulan.insyaallah sempat.dah tanya ketua panitia KHB pasal duit PCG panitia, cikgu tu sokong penuh cadangan untuk masuk bertanding dan katanya duit ada lagi.harap-harap tahun nie dapat masuk ke peringkat negeri, kalu boleh kebangsaan, insyaallah....

No comments:

Post a Comment

Post a Comment